Πανεπιστήμιο
   Πατρών  
Ελληνικά English
Hydrocrites Logo
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ
ΔΙΚΤΥΟ
    Χρήσιμες συνδέσεις
Παρουσίαση 3 - Η Εμπειρία της UNESCO για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδρολογικών Λεκανών: Η Περίπτωση της Λεκάνης του Νέστου

Η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτων σε κλίμακα υδρολογικής λεκάνης είναι θέμα υψηλής προτεραιότητας στο Διεθνές Υδρολογικό Πρόγραμμα της  UNESCO μέσα από την ανάπτυξη σχετικών κανονισμών και διεθνών εφαρμοσμένων δράσεων, όπως το πρόγραμμα HELP (Hydrology, Environment, Life and Policy). Το θέμα αυτό με εφαρμογές σε πιλοτικές λεκάνες ποταμών και η επίλυση διενέξεων από διάφορες κοινωνικο-οικονομικές δραστηριότητες σε σχέση με τη χρήση των υδάτων αποτελούν επίσης βασικό στόχο της Έδρας UNESCO στο ΑΠΘ.

Στην παρουσίαση, μετά απο συνοπτική ανάλυση της εμπειρίας που αποκτήθηκε απο τα προγράμματα της UNESCO, έμφαση δίνεται στην εφαρμογή της μεθοδολογίας στην περίπτωση της λεκάνης του ποταμού Νέστου.

Λαμβάνοντας υπόψη την προσαρμογή στα Ελληνικά δεδομένα της Ευρωπαικής οδηγίας-πλαίσιο για τη διαχείριση των υδάτων, προτείνεται ένα σχέδιο δράσης και προτεραιοτήτων για τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων στη χώρα μας ώστε να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες σε περίπτωση λειψυδρίας, τόσο στον άνθρωπο και την οικονομία όσο και στο περιβάλλον.


Συνημμένα αρχεία

Παρουσίαση 3

Πανεπιστημιούπολη Ρίου, 265 04 Πάτρα  
ΤΗΛ: 261 099 6527, Τ/Ο: 261 099 6573 Η.Τ.:  yannopp@upatras.gr
Έγκριση: Συνεδρίαση Ολομέλειας 90/01-07-2009 Επιτροπής Ερευνών, Ε.Λ.Κ.Ε., Κωδικός C.788